Väggen klar

Här är lite bilder på ombyggnaden av sovrummet :)

Ingen vägg alls.



Den nya väggen är på väg upp.

   

Myser med lasse liten

Ligger här med Legolas och väntar på att klockan ska bli 10. Då slutar älsklingen.
Frågan är om jag klarar att hålla mig vaken till dess? Är jätte jätte trött. Har jobbat hela dagen och efter jobbet var jag och tog vaccinet mot svin flunsan. Kanske därför jag är så trött.
Armen känns lite halv skum så jag gruvar mig verkligen för morgondagen. Stå å jobba med armen hela dagen när den gör ont känns ju sådär. Men håller tummarna att det funkar bra!
Ikväll har jag julstökat lite men sen blev jag så trött så de får räcka för ikväll. Fortsätter imorgon.
Är grymt rörigt här och jag vet inte hur jag ska kunna få ordning förrän sovrummet är klart. Allt är ju så provisoriskt nu så man har liksom ingenstans att göra av grejerna som hör till sovrummet.
Det mesta känns rörigt nu. Massor med saker som måste göras. Handlas mat och stöka jul och det ena med det andra. Och jag hinner ingenting! Var tar tiden vägen?

Angående sovrummet så är väggen uppsatt och klar och vi har fått upp all gips på väggarna. Imorgon blir det en massa massa spackling, hämta tapeterna och beställa tak. Slänger upp lite bilder imorgon som vi knäppt under tiden vi grejat.

Vill också säga att jag är så tacksam för alla fina människor jag har runt omkring mig! Ni är guld värda! Känns viktigt att säga det :)
Sov gott!

Atlantic

Igår var jag och jonas å beställde tapeterna till sovrummet! Kommer bli grymt! :)
Sen var vi på atlantic och käkade med patrik å ninna. Jag åt Fläskfilé oscar! Mums!
Vi fortsatte kvällen hemma hos oss med kortspel och nån cider/öl. Nu sitter jag här och ska väcka älsklingen om en stund. Jag ska iväg å jobba nån timme och han ska iväg å skjuta in sin bössa.
Sen följer eve med mig hem och kikar vårat hus och umgås :) Det blir riktigt bra de.
Ha en trevlig dag/kväll!

Fredag med fredagsmys!

Då var det fredag :) Känns underbart även om jag ska upp och jobba en sväng imorgon.
Gillar fredagar. Då har man hela helgen framför sig.
Nu har vi bott i vårat hus i tre veckor. Trivs skit bra! Känner mig trygg här.
Har inte ångrat mig en sekund att vi har enplansvilla. Jätte skönt tycker jag och dessutom tryggt om man tänker på brand och sånt.
Igår var anticimex hit och gjorde en besiktning eftersom det ingår när man tecknar hem/villa försäkring.
Gjordes ju även en besiktning innan vi köpte huset så dom sa väl ungefär samma sak den här gången :)
Han var förvånad att det var så torrt och fint på vinden! Det är ju bra :)

Längtar lite till sommaren nu. Få dona på i min alldeles egna trädgård! Men först ska vi mysa med advent och jul :) Står inte på förrän julen är här nu!
Igår köpte jag julklapp till malin. Hon vet redan vad hon ska få så då kan jag skriva det här :)
Vi ska gå på Ninas julkonsert i alfta kyrka den 26 dec. Ska bli jätte mysigt!

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen åka och jobba! Hoppas vi kan fredagsmysa lite idag på jobbet, en hårtvätt lr så! :) Jag och bettan! Hihi!




Galna katt :)

Har ju så härliga katter. Gizmo har alltid druckit vatten i duschen tidigare och nu har vi ju badkar. Så nu dricker han vatten i bakaret ist. Här ligger jag i badet medans gizen hänger ner och dricker vatten! Haha! Det såg för härligt ut :)



Och vi har ju en bidè på badrummet nu. Där är en av gizens favoritplatser! :)




Rivning

Idag har vi rivit ut det mesta i sovrummet. Den hemska heltäckningsmattan är borta, taket är borta och alla lister är borta. Vi har även varit på söderlunds idag igen. Vi har bestämt tapeter nu! Vi har vågat lite men det känns ändå väldigt mjukt och romantiskt :) Var på edmarks och tittade lite på tak och vi har nog kanske bestämt oss. Ska fundera lite mer på det!
Håller tummarna på att virket till väggen kommer imorgon! Det var ju tyvärr slut i måndags när jonas var där.

Köpa? :) Haha! 




Uppdatering

Här kommer en uppdatering med lite bilder.

Här är vårat "datarum" lr "extrarum" lr vad man ska kalla det :)





Här är vardagsrummet!

 

Lägger även upp en bild på sovrummet nu när garderoben är borta. Rummet är nu runt 60 cm större. Väggen som syns på bilden är baksidan av garderoberna. Det finns alltså ingen riktig vägg! Så idag ska vi köpa virke till den nya väggen :)


Peeling

Ville bara tipsa om världens bästa ansikts peeling! Den är helt underbar och man blir mjuk som en babystjärt!

Peeling med aprikoskärnor från yves rocher!

"En fruktig njutning för en strålande hud!
Snabb och enkel att använda, för en strålande vacker hud: Efter 1 minuts massage blir huden rengjord på djupet, orenheter avlägsnas, och huden återfår sin lyster. Du kommer inte längre att vilja vara utan denna härliga, lätt doftande peeling med pärlemor, berikad med krossade, exfolierande aprikoskärnor!
Extra plus: Den krämiga, skimrande konsistensen, med äkta, exfolierande partiklar från aprikoskärnor."




Projekt sovrum påbörjat

Idag har jag och älsklingen börjat rivit ut garderoberna i sovrummet. Ni trodde väl ändå inte att jag skulle kunna hålla mig till efter jul! haha! Har verkligen försökt men jag kom inte fram till nån bra anledning varför vi skulle vänta :P Så det är bara att köra.
Vi var på söderlunds och kikade på golv och tapeter. Kände oss för lite för vad vi skulle kunna tänka oss.
Hittade en tapet vi gillade men ska suga lite på den...
Det finns ju så grymt mycket fint!

Här kommer ialf bilder på hur sovrummet är nu. Så får ni se före och efter bilder liksom :)









Solning

Kom hem från ip för en stund sen. Jag och ninna har solat! Så otroligt skönt! Så nu blir det lite solning framöver. Känner att jag behöver det. Få lite värme och ljus för att pigga upp vardagen. Det är ju sååå grått ute nu.



Trasig

I fredags var Jonas och Hans på elgiganten å hämtade vår tvättmaskin. När dom kom hem och hade packat upp den upptäckte dom att den var trasig. Det var nått med transportsäkringen som i sin tur hade gjort att höljet runt trumman hade gått sönder. Så skulle vi kopplat in den och kört igång så hade det nog forsat vatten på golvet :P
Såååå typiskt! Det är liksom en på miljonen att nånting sånt händer. Den har varit trasig ända från fabriken.
Dom ska ialf köra hit en ny tvättmaskin åt oss och jag hoppas dom gör det nu före klockan 1. Senast måndag sa dom ju och nu är det måndag! Jonas går ju till jobbet klockan 1 och sen ska jag också iväg och jobba. Så dom får allt pallra sig hit innan klockan 1.

I lördags var det 85 års kalas för lilla mormor! Vi var på ladan och åt god mat med efterrätt.
Fick se ett jätte bra bildspel på mormors liv. Från det att hon föddes fram till nu. Jätte roligt!
Efter det kom bibbi, ove och martin hem till oss för att kika på huset. Siv, allan och mormor var också med. Senare kom även patrik och ninna. Vi satt här hemma och språkade fram till halv 12. Mysigt!

Igår var jag, jonas och jonas mamma till lägenheten och städade ur den. Så skönt att det är klart!
Så i veckan ska vi lämna ifrån oss nycklarna. Liiiite småjobbigt men sen när man tänker på att vi faktist har ett hus så går det bra :) Men den där lägenheten har en plats i mitt hjärta! Haha!
Men det är skönt att slippa tänka på att man måste dit och städa. Nu kan vi börja planera hur vi vill ha det här hemma!







Helg

Då var det fredag igen! Skönt! Idag får jag äntligen den nya tvättmaskinen. Tänk att man kan längta så efter att få tvätta ;) Det ska bli kul att prova den! Jag ska iväg och jobba klockan 12 så när jag kommer hem hoppas jag på att älsklingen har vart och hämtat den.
Har inget direkt planerat ikväll, blir väl till att försöka göra lite nytta här hemma. Det har liksom stannat av lite under veckan så man har fortfarande grejer lite här och där som skulle behöva en plats.
Imorgon är det ialf kalas på ladan för min lilla mormor som fyller 85 år! På förmiddagen ska jag ta bilen och hämta henne för hon ska få bli fin i håret också!

Igår var jag på knagga och inhandlade lampor till fönstrerna i köket! Precis sånna som vi velat ha :) Me like alfta!
Köpte dessutom en svart skärm till en annan lampa men när jag kom hem så sitter den ihop där man ska stoppa glödlampan liksom...lite svårt att förklara. Men den är liksom ihop målad och är omöjlig att ta isär. Så jag får nog ta och byta den idag. Hoppas på att det finns fler för jag gillade den verkligen.

Så är det med det.

Garderober

Idag är det torsdag och jag ska snart göra mig klar för att åka å jobba i alfta.
Igår var claes, carro och tino hit för att kolla in huset :) Oj så lilla tino växer! Stor kille :)
Märks sån skillnad från vecka till vecka och att han är mer vaken nu.

Jobbade lite igår också och så var vi till jonas mamma och käkade skinkpaj.
Sedan har vi klurat på garderober i sovrummet och än en gång ändrat oss! Lite svårt att bestämma sig men nu har vi ialf kommit en bit på väg. Vi är överens om att dom ska stå fritt. Alltså inte inbyggda på nått sätt. För att få rummet att kännas större så blir dom fristående så man kan "känna" djupet i rummet.
Och så blir det nog skjutdörrar ändå. Först var vi inne på det, sen ändrade vi oss. Men för att än en gång tjäna lite utrymme så blir det nog skjutdörrar. Vi ska ialf riva dom gamla, vilket förmodligen gör att vi måste sätta upp en ny vägg bakom och nytt tak. Men bra blir det nog till slut :)
Efter jul och nyår börjar vi projekt sovrum.

Nu ska jag äta lite frukost.


Tvättmaskin

Idag har jag och älsklingen varit på elgiganten och köpt den här tvättmaskinen :)
Den som står här är ju från 1800 talet och dessutom toppmatad. Känns inte som att den är så mycket att lita på. Så vi tyckte det var lika bra att köpa en ny.
Ska försöka hämta tvättmaskinen imorgon, annars blir det på fredag.





Bilder på huset

Här kommer lite bilder på vårat hus :) Så här ser det ut just nu. Så småningom blir det renovering. Lite nya tapeter, nya golv. Badrummet blir nytt. Köket duger som det är ett tag till men i framtiden ska vi ha ett nytt kök också :) Man ska ju ha å göra ett tag framöver! Och ett rum i taget blir det, vill inte ha besök av nån arga snickaren :P haha!
 


 

Här är matrummet som är i anslutning till tv rummet.



En bild på köket.



Kommer bilder på resterande rum + källarvåning när jag fått undan lite mer saker.


Flytten

Tänkte bara informera lite snabbt om att vi har kommit in oss i huset. Fått ordning på det mesta! Jätte kul! :) Helgen har gått jätte fort. Har haft å göra hela tiden. Knappt hunnit äta känns det som :)
Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder sen. Men först ska jag gå å jobba nån timme!


RSS 2.0